Urheilijan
Kehonhuolto


Kehonhuollolla tarkoitetaan kaikkia niitä keinoja, joilla voidaan ylläpitää tai kehittää urheilijan kykyä hallita kehoaan mahdollisimman taloudellisesti ja tehokkaasti. Työvälineitä ovat erilaiset kestävyyttä, voimaa, tasapainoa, liikkuvuutta ja koordinaatiota kehittävät lajinomaiset harjoitteet.

Ensisijaisena tavoitteena on kehittää monipuolisesti urheilijan kunto- ja taitotekijöitä ja parantaa näin edellytyksiä lajitaitojen oppimiseen. Keskeisenä tavoitteena on myös antaa tiedolliset ja taidolliset valmiudet siitä, kuinka kehon asennonhallintaa tulee kehittää, jotta urheilija pystyy harjoittelemaan mahdollisimman tehokkaasti ja välttymään vammoilta. Kehonhuollon suunnittelun tukena käytetään lihastasapainokartoitusta, alaraajalinjausanalyysiä ja jalka-analyysiä. Kartoituksista saa kirjallisen palautteen. Kehonhuolto voidaan toteuttaa yksilöohjauksena tai kehonhuoltokurssina ryhmälle.

Urheilussa koko keho joutuu kovalle rasitukselle. Lihashuollon tukitoimina palautumisen edistämiseksi Kropassa on käytössä myös fysikaaliset hoitomuodot: ultraääni-, laser- ja sähköhoidot. Lisäksi teemme hermokudos- ja nivelmobilisaatiota, triggerpistekäsittelyä, kuivaneulausta, hierontaa, fasciakäsittelyä ja urheiluteippausta. Tarvittaessa valmistamme urheilijoille yksilölliset tukipohjalliset.